een boerderijtuin met tuinbeelden in Groningen

De Gerichtshof is een prachtige beeldentuin rondom een woonboerderij en ligt op een eeuwenoude wierde tussen Oosterwijtwerd en Eenum middenin het Groninger land. U bent hartelijk welkom.

De boerderijtuin (ongeveer 8000 m2) telt ruim 40 verschillende boomsoorten, enkele royale grasvelden en veel schitterende borders. In het vroege voorjaar bloeien tussen de bomen en in de borders de vele bloembollen en stinzenplanten. De tuin heeft schaduw- en zonneborders met tal van bijzondere hortensia’s, clematissen, rozen, hosta’s, geraniums en grassen.

Her en der zijn er enorme ‘ramen’ uitgespaard die uitzicht geven op de velden om de boerderij. Verder vindt u er twee vijvers en een interessante bamboe- en grassenheuvel.

Expositie figuratieve tuinbeelden

De tuin en het Groninger land vormen de perfecte achtergrond voor de expositie van  figuratieve beelden in natuursteen, baksteen, hout en brons van beeldhouwer Maarten Burggraaff. De wat kwetsbaardere beelden voor in huis, vindt u in enkele priëlen in de tuin.

   

Anne-Miek Kaspers en Maarten Burggraaff ontvangen u graag.

De Gerichtshof is in 2023  geopend tijdens de Atelierroute Hoge Noorden (elke eerste zondag van de maand van mei tot okt.) en de Atelierroute van Eems tot Westeremden op 2/3 en 9/10 september (en incidenteel – op afspraak – in juni en juli).

Voor bezoek op afspraak: tel. 0596 572405 of e-mail Maburg103@Gmail.com

Route:             

Op de weg Groningen-Delfzijl neemt u de afslag Eenum. In Eenum houdt u rechts aan, richting Oosterwijtwerd. Na 700 meter kunt u rechtsaf de Gerichtsweg op. U ziet de Gerichtshof dan voor u.  Adres: Gerichtsweg 2  9913 TC  Eenum